Suzanne deelt haar ervaring:

Ik ben Suzanne en inmiddels lid van de stuurgroep van de Vrouwenkrachtcentrale. “Inmiddels”, schrijf ik, want dit had ik een paar jaar geleden nooit verwacht. Toen ik voor de tweede keer zwanger was, wilde ik graag voor beide kinderen fulltime zorgen. Na een tijdje begon het weer te kriebelen, maar ik wist nog niet goed wat ik nou echt wilde. Zo heb ik eerst als Callcenter medewerker gewerkt en later nog een half jaar in een kledingwinkel. Ik wilde iets met mensen doen, dat was dus al wel duidelijk.

Toen ik de advertentie van De Tafel van Eén (voorloper van Vrouwen in Gesprek) las, dacht ik gelijk: dat is iets voor mij. Gelukkig had mijn vriendin ook de advertentie gezien en zodoende konden we samen gaan. Dat maakte voor mij de drempel nog lager… Tijdens de gesprekken kwam er veel los. Heerlijk dat er mensen echt naar mij luisterden en me het gevoel gaven dat ik ook hun iets kon bieden met mijn verhaal. Ik leerde ook zoveel van de anderen (we zien elkaar nog steeds een paar keer per jaar)!

Ik werk nu in de sportschool van Parc Sandur. Ik heb daarvoor een cursus bodyshape gevolgd. Mijn ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en eigen jarenlange sportervaring komen hier mooi samen.  Het is een fantastische werkplek en er hangt een goede sfeer.

Mede door de Vrouwenkrachtcentrale ben ik hier gekomen. Ik stond door de gesprekken beter in mijn kracht en durfde daardoor een stapje te nemen! Ze zochten in een invalkracht voor in de vakanties, maar ik heb zelfs een eigen groepsles en uren in het weekend gekregen…

Het is belangrijk voor mij om vrijwilligerswerk te doen.  Dat ik actief ben als vrijwilligers bij de Vrouwenkrachtcentrale geeft voldoening en ik hoop ook dat we nog veel meer vrouwen in hun kracht kunnen krijgen.

Update 3 feb 2019: Suzanne volgt inmiddels een 2 jarige opleiding om als ervaringsdeskundige straks in de Sector Welzijn aan de slag te kunnen.